Published On: 12/09/2016

Belgen winnen begeerde trofee zowel bij de Twinshocks als bij de EVO’s.

Kurt Nicoll Foto: Chris Monk

Kurt Nicoll
Foto: Chris Monk

De beruchte Motorcross der Naties voor Veteranen in het Britse Farleigh Castle is een groot succes geworden voor de Belgen. Het typische Engelse weer speelde de organisatie wat parten op zaterdag maar uiteindelijk kon de nu al legendarische wedstrijd op zondag toch zijn normale timing volgen. De ronduit traditionele omloop lag er zwaar bij en uiteraard vielen er bijbehorende crashes te noteren maar zonder veel erg.

vmxdn

img_2619

De winnende Belgische teams Twinshocks en EVO.

De Belgen wonnen zowel in de klasse Twinshocks als in de klasse EVO de begeerde trofee. Het Twinshock-team bestond uit Sven Breugelmans, Brik Schelfaut, Bengt Laeremans en David Cools. Het EVO-team bestond uit Sven Breugelmans, David Cools, Jurgen Van Nooten en Werner Dewit.

De eindstand VMXdN Twinshocks was dan ook als volgt:

  1. Geboers Belgium
  2. Germany
  3. England

De eindstand VMXdN EVO:

  1. Belgium
  2. Northern Ireland
  3. England
Foto: Chris Monk

Foto: Chris Monk

Ook individueel waren de Belgen ijzersterk. In de reeks EVO 50+ won Kurt Nicoll de drie heats voor Charly Tonus en Doug Dubach. Björn Verdoodt werd winnaar in de klasse Pré 85 4-takt. Bij de Twinshocks 50+ was de Amerikaan John Dowd een zuchtje sneller dan onze landgenoot Jos Claessens. De individuele eindstand in de reeks Twinshocks VMXdN ging naar Bengt Laeremans voor Laurent Lacasse en de Yank Jeff Emig. Brik Schelfaut werd netjes vierde voor David Cools. In de reeks EVO 125 won Jurgen van Nooten, Olivier Derome kon negende worden. De klasse EVO VMXdN werd gewonnen door de Deen Brian Jorgenson voor John Dowd, Jurgen van Nooten en David Cools. De individuele resultaten van de Vets MXdN 2016 vind je hier. Organisator Dave King weet elk jaar straffe namen te zetten op de deelnemerslijst en dus is het reikhalzend uitkijken naar de editie 2017 van de Vets MXdN te Farleigh Castle.