Published On: 23/05/2023

Drievoudig wereldkampioen Alessio “Chicco” Chiodi zal deelnemen aan de VMXdN Foxhill die plaatsvindt in het weekend van 26-27 augustus. Chicco was een legende op de 125cc. Hij won driemaal achter elkaar het wereldkampioenschap in 1997, 98 en 99, en niet te vergeten won hij datzelfde jaar ook de MXdN en maakte hij in 2002 weer deel uit van het winnende team.

De Italiaan is altijd een publiekslieveling geweest. Zijn briljante rijstijl en felle race-mentaliteit waren zijn handelsmerk. Foxhill was altijd één van zijn favoriete circuits, want de evenementen die daar werden gehouden waren altijd een hoogtepunt op de racekalender. En daar stopt het grote nieuws niet…
Chicco komt niet alleen naar VMXdN Foxhill om te racen, maar hij wordt ook vergezeld door de eerste Italiaanse 125-wereldkampioen van 1984, Michele Rinaldi!

Michele stond bekend als een hardwerkende racer, maar zijn carrière als teameigenaar bracht vele wereldtitels. Eerst met Suzuki, daarna met zijn Yamaha fabrieksteam gedurende vele jaren, waarbij hij namen als Bobby Moore, Alessandro Puzar, Andrea Bartolini, Stefan Everts, David Phillippaerts en Romain Febvre aan een wereldtitel hielp.