Published On: 02/02/2023

De Franse hardrijder van het HRC Honda Team was nog maar enkele weken geleden aan de slag in de Dakar rally. Hij werd dit jaar vijfde in de Rally die ook dit jaar werd gereden in Saoedi-Arabië. Gisteren kwam dan het nieuws dat Van Beveren start in de Enduropale du Touquet, niet met de grote jongens maar wel in de Vintage klasse.

Van Beveren won reeds drie keer de beroemde strandrace, dat was in 2014, 2015 en in 2016. Morgen is er dus de race met Vintage motoren en dat betekent dat er een extra favoriet mag naar voren worden geschoven. Hij besliste ter elfder ure om een Honda CR500 van 1996 klaar te stomen voor de Enduropale Vintage. Die wordt morgen gereden om 14u30 op het strand van Paris-Plage in Le Touquet.

 

Adrien Van Beveren, toen nog op een yamaha in Le Touquet.

Adrien Van Beveren: “Na een fysiek veeleisende Dakar, en vooral na de crash in etappe 9 waar ik nekpijn aan overhield, moest ik bij mijn terugkeer ongeveer tien dagen rusten. Mijn doel is het wereldkampioenschap rally-raid en de Dakar, al mijn voorbereiding is daaraan gewijd en ik heb besloten deze Enduropale van 2023 over te slaan. Ik zal er natuurlijk bij zijn om een geweldig weekend te delen aan de Opaalkust. Ik kreeg een 500CR uit 1996 terug en met de hulp van HONDA France, Parts Europe en enkele goede vrienden (Hervé Tip top, Guillaume Davion Dragon tek, Anthony Denis, Johan Way, …) hebben we hem weer aan de praat gekregen en voor de lol ga ik vrijdag van start met de vintage Enduropale. Geen pretentie van resultaat maar een goede gelegenheid om nog eens op dit prachtige strand van Le Touquet te rijden en een nieuwe ervaring op te doen op deze machine waar ik als kind al van droomde.