Published On: 14/04/2022

Dit seizoen bundelen Adidas Originals en Kawasaki hun krachten om de geschiedenis en de toekomst van ZX te vieren met twee unieke sneakers, de ZX8000 en ZX 5K BOOST. Ze zijn geboren uit een gedeelde passie voor vooruitstrevend design en niet aflatende innovatie.

Kawasaki, een icoon dat geen introductie nodig heeft, staat al tientallen jaren aan de top van de motorfietsindustrie. Het merk staat bekend om zijn onnavolgbare esthetische benadering en zijn kenmerkende sportmotormerk – ZX – diende als inspiratie voor het Adidas-designteam toen ze in 1984 de originele ZX500-sneaker introduceerden.

 

 

De ZX8000 sneaker is geïnspireerd op de direct herkenbare designfilosofie van Kawasaki motorfietsen en hun kleurenpalet. De sneaker heeft een bovenwerk van wit kangoeroe-leer, overlays van Kawasaki groen leer, accenten van blauw map suède en een Kawasaki Ninja graphic op de zijkant. De ZX 5K BOOST heeft een Black TPU overlay en eye stays, Kawasaki groene accenten, een semi-transparante Black ripstop vamp en een Kawasaki Ninja logo op de toe-box.

Beide sneakers zijn afgewerkt met gegalvaniseerde veteruiteinden, schoensieraden en hielstukken, evenals sokvoeringen met co-branding. Elk paar wordt vervolgens verpakt in een aangepaste doos met een gedrukte afbeelding van de nieuwste Kawasaki Ninja ZX-10R, gevuld met vloeipapier met een gedrukte Kawasaki motorschets.

 

 

De lancering van de samenwerking tussen Adidas Originals en Kawasaki gaat gepaard met een suggestieve campagnefilm die een eerbetoon brengt aan de Japanse motorcultuur door de kijker mee te nemen op een onverwachte reis door de straten van de stad. De Kawasaki ZX8000 en ZX 5K BOOST sneakers zijn vanaf 14 april 2022 wereldwijd verkrijgbaar via Adidas stores, Adidas.com, Confirmed en een select aantal retailers. Daarnaast zal de ZX 5K BOOST ook rechtstreeks bij Kawasaki verkrijgbaar zijn.