Published On: 23/09/2024

Het is geen geheim meer voor iedereen die de wedstrijden van de BOTC bezoekt! De categorie Pré 95 Masters is dit jaar erg sterk in het Belgische Oldtimers Motocross Kampioenschap, en het is vaak een lust voor het oog! In Wambeek ontspon er zich een waanzinnig duel tussen Tom Cuyvers en Tom De Belder.

Het bekende trio groene Kawasaki’s (Tom De Belder #15, Stijn Verstrepen #14 en Jasper Van Der Mieren #13, van Team B&I Vintage) zijn altijd vooraan in de reeksen te zien, maar het zou een vergissing zijn om niet te rekenen op een zekere Tom Cuyvers (#9) om een snuifje Husaberg-geel toe te voegen! Dat was het geval op zaterdag 21 september in ronde 2 in Wambeek, waar Tom Cuyvers zijn vastberadenheid toonde om zijn collega’s het leven zuur te maken op het circuit! Het duel brengen we in beeld aan de hand van een aantal foto’s.

 

Ronde 1: Eerst rechte stuk en dan bocht naar rechts. Eerst Tom Cuyvers voor Danny Scheers (#16). Maar Tom De Belder (#15) en Stijn Verstrepen (#14) springen van de binnenkant, vallen terug naar rechts en passeren Danny Scheers. De volgende bocht was een compleet spektakel en het was Tom Cuyvers die iedereen voorbleef (in het geel naar rechts op de 6e foto). De race is begonnen!

 

Ronde 2 op dezelfde plaats: Tom Cuyvers (#9) en Tom De Belder (#15) liggen nu op kop! Het man tegen man gevecht kan beginnen! Stijn Verstrepen (#14) ligt iets verder naar achteren in een hinderlaag.

 

Bocht 3 Startbocht: Tom en Tom komen er samen uit met zeer hoge snelheid! Bewonder het manoeuvre van Cuyvers, die De Belder voorblijft! Perfect uitgevoerd en een schoolvoorbeeld!

 

Ronde 4 op dezelfde plaats: Onze twee artiesten, altijd in dezelfde volgorde, spelen opnieuw hetzelfde scenario! Het is een echt spektakelstuk.

 

Ronde 5: Het einde! We hebben niet gezien hoe De Belder Cuyvers eerder in de ronde inhaalde, maar goed gedaan, heren! Het was prachtig, eerlijk en sportief. De overwinning dus voor Tom De Belder. Stijn Verstrepen pakte ook de tweede plaats (heat en overall) en Tom Cuyvers klom met panache naar de 3e plaats op het podium.

 

Foto’s en tekst: Manu Jacques