Published On: 17/06/2024

Afgelopen zaterdag werd de tweede ECMX Cup verreden in het kader van het Europees kampioenschap Classic Motocross. Place to be was deze keer de voormalige GP-omloop van Schwanenstadt in Oostenrijk. In de categorie Classic 50+ waren het Bjorn Verdoodt en Iurie Vintea die twee en drie werden.

De Tsjech Roman Majer won beide reeksen. Verdoodt werd tweemaal tweede terwijl Vintea een derde en vierde plek op de tabellen zette. Steven Wouters en Christophe Lemaire werden respectievelijk 6de en 7de in deze categorie. Noorderbuur Peter Nieuwenhof was dan weer de beste in de klasse Classic 66+. Hij won beide reeksen.

In de klasse Classic 72+ werd Freddy Fleerackers knap zesde. De Nederlander Gerben Minkhorst viel net naast het podium in de klasse Twinshocks 50+. De 60+ categorie werd dan weer gewonnen door Rudi Takman.

De laatste wedstrijd van dit drieluik wordt gereden op zaterdag 27 juli in  Culitzsch, Duitsland. Alle resultaten van Schwanenstadt kan je nalezen via deze link.