Published On: 15/05/2024

Komende zondag is het Pinksteren en dan wil de traditie dat de oldtimercrossers aan het starthek staan in Moresnet. Dit is een regelrechte klassieker op de kalender die elk jaar veel volk en veel piloten laat afzakken naar het mooie plekje dat op een flinke boogscheut ligt van het drielandenpunt.

Zoals jullie eerder konden lezen zullen de Pré 92 -50 en de Pré 92 +50 rijders bij wijze van proef hun reeksen rijden samen met de Twinshocks. De trainingen doen ze wel nog samen met de Pré 95 Masters. Na de wedstrijd in Moresnet volgt er een evaluatie.

De wedstrijd wordt georganiseerd door het Comité des Fétes Moresnet in samenwerking met de VMCF. Voor het Comité is de wedstrijd van dit jaar een heuse mijlpaal want het is al voor de 60ste keer dat die wordt georganiseerd. Inschrijven kan ter plaatse op zaterdagavond van 19u tot 20u en op zondagmorgen van 7u tot 8u15 in de jurywagen. De prijsuitreiking zal doorgaan in de feesttent omstreeks 17u30.

 

 

Het rennerspark in Moresnet

De vorige jaren was het rennerspark aan de krappe kant maar daar is nu aan gewerkt: Er is een extra parking bijgekomen! De personen die zondagavond naar huis gaan, parkeren links vanaf de straat. Diegene die blijven tot maandagavond parkeren op de nieuwe parking rechtsboven vanaf de straat.

 

 

Het rennerspark gaat open vanaf 8u op zaterdagochtend 18 mei. Er mag geen barbecue of vuur aangestoken worden en iedereen die samen wil staan moet ook samen parkeren. Er mag onder geen enkele voorwaarde afgespannen worden. Het GPS-adres is: Rue du Village 89, 4850 Plombières, Belgique.

De afdrukbare timing kan je hier downloaden.

Timing

Foto’s: Gino Maes en Manu Jacques