Published On: 10/03/2017

Sterk Maico team ook dit jaar aan de slag in BOTC-competitie.

Het Maico MX Team Transverhaegen van manager Walter Verhaegen bestaat reeds 7 jaar en ook in 2017 zullen we van de partij zijn in de oldtimer motorcross.

In 2017 maken volgende rijders deel uit van het team: Adamandopoulos Jani, Driessen Peter, Nuyts Eddy, Nuyts Kenny, Verhaegen Walter en de alom bekende Van Den Broeck Ivan. In het begin van het seizoen zal het team gehalveerd zijn omdat Eddy Nuyts en Kenny Nuyts herstellende zijn van een operatie. De kampioen pré 77 van 2016 Iurie Vintea is er niet meer bij omdat hij besliste om op het merk CZ deel te nemen aan het Belgisch en Europees kampioenschap pré 72.

De rijders zullen voornamelijk deelnemen in de Belgische oldtimer wedstrijden georganiseerd door BOTC (Belgian Old Timer Championship). In deze wedstrijden zijn er diverse klassen voorzien volgens bouwjaar van de motor en volgens leeftijd van de rijders. Oudere maar ook jongere rijders beginnen meer en meer hun hobby met oldtimermotors uit te oefenen. Diverse zelfs internationaal bekende namen maken reeds deel uit van het startveld.

Afhankelijk van de mogelijkheden zullen misschien een beperkt aantal internationale wedstrijden worden gereden door enkele rijders, zoals: Kleinhau avondcross Duitsland, Maico Cup Nederland, Maico Cup Pulderbos in België, motorcross der naties oldtimers in Farleigh Castle in Groot-Brittannië.

Er wordt opnieuw gereden met de perfect gerestaureerde Maico’s uit de jaren 1970/1980 netjes voorzien van de stickers met reclame voor de sponsors. Net als de motors vallen de rijders op in het startveld en ook naast het circuit met hun rood-gele of blauw-gele kledij met vanzelfsprekend daarop de logo’s van de sponsors.

Door goede contacten en de verzorging van de publiciteit verkreeg Walter Verhaegen opnieuw de medewerking van dezelfde sponsors voor de ondersteuning in 2017: TRANSVERHAEGEN, DENICOL LUBRICANTS, LUBACO BANDEN, GREGOOR IVECO, GG DESIGN, TWIN AIR FILTERS, BENEPARTS bvba Truck & Trailer Parts.

In naam van de rijders danken wij teammanager Walter Verhaegen en de sponsors voor hun gewaardeerde inzet en ondersteuning.

Voorstelling Teamleden

Walter Verhaegen

Verhaegen Walter, klasse twinshocks +50 jaar, startnr 399 Leeftijd 64 jaar. Heeft van 1967 tot 1983 de motorcross beoefend in diverse federaties: VBMSV, BMB, BLM en BLB. Doorliep alle categoriën en streed steeds mee op het voorplan. Was vroeger en ook de laatste jaren bij de oldtimers een getalenteerd en technisch zeer sterk rijder. Bekend om zijn bliksemoffensief in de eerste ronde van  de koers! Sedert 2009 actief bij de oldtimers. Een ernstig ongeval in 2011 zette hem op non-activiteit. Maar sedert 2016 rijdt hij terug met de Maico, voornamelijk voor trainingsritten. Hij is de bezieler van het Maico MX Team Transverhaegen en besmette zijn neef Jani Adamandopoulos, Eddy en Kenny Nuyts en Ivan Van Den Broeck met het oldtimervirus.

Jani Adamandopoulos

Adamandopoulos Jani, klasse twinshocks -50 jaar, startnr 75 42-jarige neef van Walter Verhaegen. Ging als broekventje vele weekends kijken naar nonkeltje, samen met de ouders. Werd daardoor besmet met het motorcrossvirus maar mocht van thuis niet crossen. Heeft dus nooit gereden in de reguliere competitie. Sedert 2009 actief bij de oldtimerwedstrijden. Een zwaar ongeval begin 2015 hield hem weg van de crossen. Sedert 2016 is hij toch terug van de partij.

Peter Driessen

Driessen Peter, klasse twinshocks -50 jaar, startnr 6 Woont in Nederland in het plaatsje Grevenbricht. Leeftijd 47 jaar. Reed vroeger in VBM en KNMV motorcross wedstrijden in bepaalde periodes, met onderbrekingen. Doorliep alle klassen tot en met de internationalen. Hij is met oldtimermotorcross begonnen in 2004 in Nederland. In 2005 reed hij het volledige seizoen en sedert 2006 startte hij in de Belgische oldtimerwedstrijden. Werd ondertussen meerdere keren Belgisch Kampioen Twin Shocks – 50 jaar.

Eddy Nuyts

Nuyts Eddy, klasse twinshocks +55 jaar, startnr 34 61 jaar en al een goede 45 jaar motorcrosservaring. Reed van in 1969 tot 1987 solomotorcross in BLM en BMB. Nadien van 1988 tot 2006 actief bij met een zijspancrossmotor in BLM, BMB en op het einde MCLB. Door Walter Verhaegen in 2008 terug bekeerd tot de solomotor, maar dit keer met een oldtimer Maico. Sedert 2009 deel genomen aan de wedstrijden BOTC. Heeft afgelopen winter een operatie aan de gehavende knie ondergaan waarbij een prothese werd geplaatst. Zal mogelijk en hopelijk halfweg het seizoen terug kunnen starten.

Kenny Nuyts

Nuyts Kenny, klasse pré 77 -55 jaar, startnr 4 Zoon van Eddy, 33 jaar en nooit competitie gereden. Werd pas geïnteresseerd om zelf motorcross te rijden, toen hij daartoe werd aangespoord door Walter en omdat het met een oude motor was, omwille van zijn interesse voor vintage- en retrospullen. Rijdt sedert 2009 ook in de BOTC wedstrijden. Kan niet altijd deelnemen omwille van veel weekendwerk. Moet wegens een schouderoperatie ook forfait geven voor de eerste helft van het jaar.

Ivan Van Den Broeck

Van Den Broeck Yvan, klasse pré 77 +55 jaar, startnr 7 Ondertussen 62 jaar en we hoeven hem aan het motorcrosspubliek België niet meer voor te stellen. Yvan is een internationaal bekend motorcrosser en reed wedstrijden van 1970 tot 1986. Hij was fabrieksrijder voor verschillende merken: Husqvarna, Maico, Suzuki en KTM. Sedert 2013 is hij actief bij de oldtimer crosswedstrijden. Jammer genoeg kon Yvan in 2016 het seizoen niet afmaken omwille van eerst medische redenen en nadien nog door een zware val. Hij is ondertussen terug in orde en heeft enorm zin in het rijden met de motor en zal in 2017 opnieuw starten bij de pré 77.

We hopen vooral op een gezond jaar 2017 en op plezier voor de rijders en supporters van de oldtimer wedstrijden.

Eddy Nuyts

08/03/2017